fbpx

Who JOINed? Meet Anniek.

15 FEBRUARI, 2024 | WHO JOINED

Mijn naam is Anniek, 31 jaar en woonachtig in Amsterdam. Sinds begin september ben ik bij JOIN verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. 

Hoe is je eerste maand bij JOIN gegaan? Klopt het met je verwachtingen?
Goed! Ik wist niet precies wat ik moest verwachten van de recruitment wereld, maar mijn eerste ervaring is positief. JOIN is dan ook niet de typische recruitment organisatie: er wordt hier veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling en er is veel sociale controle op de werkvloer. 

Wat is het leukste dat je de afgelopen weken hebt meegemaakt bij JOIN?
Iedereen die bij JOIN komt werken, heeft in de eerste weken een gesprek met Remco, de oprichter. Hierin bespreek je wat je doelen zijn, op korte en lange termijn. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Hij neemt de tijd voor je en weet je precies op de juiste manier te inspireren en motiveren. Erg waardevol!

Wat spreekt je het meest aan aan werken bij JOIN?
Er liggen voor mij persoonlijk heel veel kansen op marketinggebied. Dat is leuk, want hierdoor word ik continu uitgedaagd. Daarnaast spreekt de belichaming van de JOIN waarden me erg aan: zo hebben we verschillende Chapters (collega’s die verantwoordelijk zijn) voor Vertrouwen, Groei, Toewijding en Plezier op de werkvloer. 

Wat is je grootste leermoment geweest de afgelopen maand?
Dat het best fijn kan zijn om onzekerheden en twijfels uit te spreken tegen mensen die je vertrouwt: je hoeft niet altijd alles alleen te doen, niet op persoonlijk vlak, maar ook niet in je werk. 

“JOIN is niet de typische recruitment organisatie: er wordt hier veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling en er is veel sociale controle op de werkvloer.”

Wat wil je nog graag leren? Is er iets waar je beter in wilt worden?
Uiteindelijk wil ik heel graag in een coachende rol terechtkomen: eentje waarin ik mensen kan helpen en in hun kracht kan zetten. Specifieker en op marketinggebied gezien, wil ik me meer specialiseren in corporate branding. 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag bij JOIN er voor jou uit?
Mijn wekker gaat om kwart voor 7. Ik ben geen ochtendmens, dus het is elke ochtend weer een strijd met de snooze knop. Ontbijten is heilig voor me: zonder ga ik de deur niet uit. Rond kwart voor 8 spring ik op de fiets naar kantoor. Daar is het altijd even kletsen bij het koffiezetapparaat (cliché, maar waar) en dan begint mijn werkdag om half 9. Elke dag is anders, maar de ochtenden reserveer ik graag voor taken waar ik veel focus voor nodig heb: het schrijven van teksten of het uitwerken van plannen. Na de lunch heb ik vaak een meeting gepland staan: om te sparren over toekomstige plannen of het volgen van een training die intern gegeven wordt. De rest van de middag besteed ik aan het maken van content, het optimaliseren van de website en ideeën bedenken om JOIN te laten groeien. Rond half 6 sluit ik mijn computer af en fiets ik door het Vondelpark naar huis. Soms doen we nog een drankje met wat collega’s, soms spreek ik af met vrienden om een hapje te eten, soms ga ik direct naar huis. Na het eten schrijf ik de dag van me af in mijn journal en zet ik vaak Netflix aan. Tussen 10 en half 11 probeer ik in bed te liggen.

Na een drukke dag vol met trainingen, afspraken en meetings, hoe zorg jij ervoor dat je ontspant na zo’n werkdag?
Ik woon een half uur fietsen van kantoor, dus vaak zorgt de fietstocht er al voor dat mijn hoofd leeg is als ik thuiskom. Voor mij werkt de combinatie tussen me time en sociale activiteiten goed: ik kan echt genieten van een etentje met vrienden na werk, maar zit net zo graag alleen met een kop thee op de bank een film te kijken. 

Heeft iets of iemand je geïnspireerd op het vlak van onze chapter waarden vertrouwen/groei/toewijding/plezier?
Als Chapter Vertrouwen vind ik Nicole echt een inspiratiebron binnen JOIN: in de korte tijd dat ik deel uitmaak van dit team, heb ik gemerkt hoe toegankelijk en empathisch ze is en altijd een luisterend oor biedt aan degenen die dat nodig hebben. 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Dat je kritiek op werkgebied nooit persoonlijk moet opvatten. Dit zei mijn eerste leidinggevende ooit tegen me en is me altijd bijgebleven. 

Wat zou jouw advies zijn voor de volgende starters?
Spring in het diepe. Luister vooral, maar durf ook vragen te stellen. Maak met al je collega’s een praatje: zo leer je iedereen beter kennen en kom je erachter wat voor cultuur er in de organisatie heerst. 

Meer JOIN'ers leren kennen?

Who JOINed? Meet Hakima.

Who JOINed? Meet Hakima.

April 25, 2024 Who JOINed

Who JOINed? Meet Hakima. 25 APRIL, 2024 | WHO JOINED Mijn naam is Hakima, 46 jaar wonend in het beroemde Nederlandse